Yangın eğitimi sertifikası almak isteyen kişiler, yangın eğitimi sertifikası nereden ve nasıl alınır? sorusuna sıkça takılmaktadır. Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilerek, bu konuda faaliyet gösteren Ortak Sağlık ve Güvenli Birimleri kurumlarından alınabilmektedir. Ekşioğlu OSGB ekibi yangın eğitimi sertifikasını almanız adına hizmet veriyor. Yangın eğitimi sertifikası, yangın durumunda yangına doğru doğru malzeme ile ve doğru şekilde müdahale edip söndüren kişilere verilir. Ekşioğlu OSGB tarafından verilen Uygulamalı yangın eğitimi, yangın eğitmenci sertifikasına sahip kişiler tarafından düzenlenir. Uygulama eğitiminde metal tava içinde oluşturulan ateşe müdahale etmeniz için tatbikat eğitimi verilir. Aşağıdaki görsellerden yangın eğitimi esnasında müşterilerimize vermiş olduğumuz tatbikatlara da göz atabilirsiniz.
Yangın Eğitimi Sertifikası Almak İsteyenlerin Eğitim Süreçleri
Yangın eğitimi verirken firma olarak müşterilerimizin alacağı eğitimin kalitesinin yüksek olmasını sağlarız. Bunu sağlamak için eğitimcilerimizin yüksek puan alan kişiler arasından seçeriz. Bu süreçte verdiğimiz bir çok eğitim başlığında yanınızda.
Eğitim İçeriğimiz
- Yangın Bilgisi, Çeşitleri ve Teknikleri
- Yangın Anında Yapılanlar
- Söndürme Anına Yapılanlar
- yangının nedenleri, yangının aşamaları
- Yangının Yarattığı Tehlikeler
- Yangında Kullanılan Söndürücülerin kullanım talimatları ve bilgileri
- Yangın Güvenlik Önlemleri
- Acil Eylem Planı
- Personelin Tahliyesi
- Kişisel Koruyucu Ekipmanların kullanılması
- Orman Yangınları
- Uygulamalı Yangın Söndürme Eğitimi
Tüm bu eğitimler verilirken, eğitim süresi 3 Saat teorik, 1 saat pratik, toplam 4 saattir. Eğitimler sonunda başarılı bulunan katılımcılara Temel Yangın Eğitimi Sertifikası hak kazanır. Yangın eğitimi sertifikası hakkında bilgi almak için bizi arayabilirsiniz.
Yangın Eğitimine Kimler Katılabilir?
En az ortaöğrenim mezuniyetine sahip,
* Çalıştığı iş yerinde yangınla ilgili birimlerde çalışan/çalışacak olan kişiler.
* İş Güvenliği Uzmanları, OSGB firmalarında görev yapan A, B, C Sınıfı İş sağlığı ve güvenliği uzmanları.
* Amir, ekip başı, posta başı, vardiya amiri unvanlarına sahip olanlar.
* Yangın güvenliği ve algılama sistemleri ( Yangın alarm, algılama sistemi ve yangın söndürme tüpleri bakım, onarım, satışı yapanlar) konusuna vakıf olan kişiler.
* Kamu/Özel Sektör/Bireysel çalışan eğitimciler,
*Üniversitelerin ön lisans (İş sağlığı ve iş güvenliği, sivil savunma ve itfaiyecilik ve insan kaynakları) ile lisans (mühendislik, mimarlık, inşaat) programına devam eden veya mezun olanların eğitimi alması tavsiye edilir.